Cart Total Items (0)

Košarica

Prvog nas dana Panonskog festivala knjige, pored svečanog otvorenja, očekuju radionice za djecu i mlade, nekoliko promocija knjiga i ono što brojni posjetitelji očekuju, značajni popusti.

Ljubiteljima knjige na samom će se otvorenju obratiti Slavko Kozina, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Josip Miletić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije, Ivan Radić, saborski zastupnik i gradonačelnik grada Osijeka i dr.sc. Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija. Svečano će se otvorenje održati 22. svibnja u 12.00 sati, u Športskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku, dok sam Festival svoja vrata za posjetitelje otvara već u 10.00 sati.

Ovogodišnji Panonski festival knjige u znaku je 150. obljetnice rođenja istaknute hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić čime se i na ovaj način željelo prisjetiti njezinog neizbrisivog doprinosa domaćoj i svjetskoj književnosti. Njezin utjecaj i dalje se osjeća kroz generacije, a njena djela prevedena su na sve važnije svjetske jezike čime je postala jedna od prepoznatljivijih figura hrvatske kulture i književnosti.

Tako će se već prvog dana predstaviti dvije publikacije objavljene u čast ove proslavljene autorice. Prva je slikovnica Kako je Potjeh tražio istinu koja svoje novo vizualno ostvarenje duguje poznatom slikaru Svjetlanu Junakoviću, dok je druga, strip, Priče iz davnine nastala po scenariju našeg sugrađanina Davora Špišića.

Program prvoga dana obogatit će i Osječani Saša Paprić, Željko Senković i Nenad Rizvanović koji će predstaviti svoja najnovija djela, a za sam kraj prvog dana predviđeno je predstavljanje autorskog opusa dvije pjesnikinje, Andrijane Kos Lajtman i Anete Vladimirov.

Posebna će se pažnja tijekom cijelog Festivala posvetiti djeci i mladima koji će uz ponudu naslova namijenjenu njima, već prvog dana uživati u nekoliko pričaonica i atraktivnih radionica koje većim dijelom provode Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek i Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci. Napominjemo kako su za pojedine radionice potrebne prijave koje su dostupne na mrežnim stranicama Festivala. Klikom na program za koji ste zainteresirani otvara se sučelje u kojem možete prijaviti pojedinačna sudjelovanja ili grupna, organizirana kao škola ili vrtić.

Ulaz na festival je besplatan, a radno vrijeme je od 10 do 20 sati u srijedu, četvrtak i nedjelju dok je u petak i subotu od 10 do 21 sat.

 

 


Kontakt:

Srđan Lukačević
PFK PR 
095 900 5185
press@pfk.hr
osa.osijek@gmail.com

 

X