Cart Total Items (0)

Košarica

RAZGOVOR S AUTORIMA – PROMOCIJE KNJIGA
SRI, 22.5. u 15 sati / Glavna pozornica

Naklada: Strip forum, 2024. i Kuća Ivana Brlić Mažuranić 2024.

Priče iz davnine nas likovima, karakterima i radnjom vraćaju u vrijeme drevnine slavenskih junaka i njihovih doživljaja. U tim pričama dobrota uvijek biva nagrađena, a zlo kažnjeno.

Priče iz davnine : Davor Špišić i Tomislav Košta

Remek-djelo Ivane Brlić-Mažuranić, napokon je dobilo i cjelovito strip-izdanje. Dugo se brusio ovaj biser strip-umjetnosti. Jer uz crtačku vještinu i književni talent trebalo je i životnog iskustva da bi se Ivanina stvaralačka magija prenijela u novi medij. Proniknuti u sve njezine tamne slojeve. Zaista spoznati što to zaista jeste. Na koji je način je ona iz svoje mašte zapravo secirala sve nepravde svijeta, sva zla ovog svijeta, ističe Davor Špišić, scenarist stripa “Priče iz davnine”. Uvijek na strani ranjivih i potlačenih, i danas je itekako aktualna, a njezino djelo nepresušno vrelo novih tumačenja. Sjajan posao u nastanku stripa odradio je i crtač Tomislav Košta. Njegov stil odgovara i duhu knjige, duhu tih priča a mislim da je i moderan i vrlo prihvatljiv za današnju publiku.

Kako je Potjeh tražio istinu : Svjetlan Junaković

Druga po redu ilustrirana knjiga u nakladi Galerije umjetnina, „Kako je Potjeh tražio istinu“, s ilustracijama Svjetlana Junakovića i Malim rječnikom i Metodičkim priručnikom koji je pripremila Irena Krumes. Svjetlan Junaković rođen je 1961. u Zagrebu, a diplomirao je kiparstvo na Brera akademiji u Milanu 1985. Radi kao slikar, kipar, grafički dizajner, ilustrator i pisac priča za djecu. Jednako tako predaje ilustraciju na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i u Italiji. Za svoj rad osvojio je nekoliko prestižnih nagrada poput onih na bienalu ilustracije u Bratislavi. U pohvalama mu stoje i nominacija za prestižnu nagradu Hansa Christiana Andersena, kao i osvajanje Levstik nagrade 2009.

***

 

 

X