Cart Total Items (0)

Košarica

Kako je i očekivano, PFK se pokazao kao mjesto druženja najboljih hrvatskih izdavača, kako novih, tako i etabliranih književnih zvijezda te književne publike koja uživa u pisanoj riječi i razmjeni plodotvornih ideja. Ništa manje ne očekuje se ni zadnjeg dana Festivala koji je još snažniji fokus stavio na dječji i program za mlade.

Već nas u 11:00 sati na Festivalu dočekuje čovjek mnogi talenata i vještina, glumac, plesač i autor slikovnica, Slavko Sobin. Pridružite nam se i saznajte tko krade djeci osmijehe? Je li riječ o nekakvoj bolesti, ili možda čaroliji? Sanja li doktor Jabuka psa koji govori ili je on stvaran? Odgovorena na ova pitanja zapisao je Slavko u slikovnici Doktor Jabuka i kradljivci osmjeha.

Potom nas u 12:00 sati na radionici ilustracije očekuje Osječki grafički dizajner i ilustrator iza kojeg je nekoliko važnih priznanja, sve više slikovnica, projekata, osmišljavanja vizualnih identiteta za brojne manifestacije i tvrtke, Marko Jovanovac.

Promocija i čitanje slikovnice Kraljević Noa, Laure Dobutović Ravlić slijedi u 15:00 sati, a  projekcija filma Uzbuna na zelenom vrhu nastalog prema romanu Ivana Kušana u 16:00 sati.

Kada je riječ o programu za odrasle, zadnjega dana Festivala u 11:00 sati, Muzejska udruga istočne Hrvatske predstavit će najnovija izdanja slavonskih muzeja. O muzejskom izdavaštvu razgovarat će predsjednica Muzejske udruge istočne Hrvatske dr. sc. Marina Vinaj, glavna urednica Glasnika slavonskih muzeja, dr. sc. Mirna Šuljug i Ivana Knežević Križić autorica publikacije 80 godina izdavačke djelatnosti Muzeja Slavonije 1942.-2022.

Zbornik radova Baranja kroz povijest autora Dinka Župana i Stanka Andrića, predstavit će Ivana Šojat. Zbornik je rezultat znanstvenog skupa s međunarodnim sudjelovanjem koji je održan 17. i 18. rujna 2020. u Osijeku.

Potom u 15:00 sati možete istražiti kulturu drevnog Egipta u prvom sveobuhvatnom domaćem znanstvenom pregledu te civilizacije obavijene mistikom! Bogato opremljena knjiga Stari Egipat – Povijest i kultura cijenjenog egiptologa Mladena Tomorada u 16 intrigantnih poglavlja objedinjuje sve aspekte razvoja staroegipatske civilizacije, od njezina nastanka do suvremene percepcije i utjecaja na moderno društvo. Fantastična lektira za sve fanove starog Egipta.

Programski dio ovogodišnjeg Panonskog festivala knjige ima čast zatvoriti Erika Žilić Vincetić i njezin roman Priča o kugi i vještici Agathi. Zaronite u prošlost Osijeka, prošećite unutar zidova osječkog Arhiva i upoznajte prostor kroz neko drugo vrijeme, kroz epidemiju kuge i jedan neobičan misterij. Ovaj intrigantan fantasy roman ostavit će vam slatkasno-gorak okus u ustima.

Sve navedene naslove, ali i brojne druge, kao i prethodnih dana možete po promotivnim cijenama nabaviti na Panonskom festivalu knjige.
Iskoristite zadnji dan.

 

 

 

 

 


Kontakt:

Srđan Lukačević
PFK PR 
095 900 5185
press@pfk.hr
osa.osijek@gmail.com

 

X