Cart Total Items (0)

Košarica

Panonski festival knjige iz dana u dan donosi brojna programska iznenađenja, goste od književnog i društvenog značaja. Pomno osmišljeni program učinio je svoje i svakodnevni je mamac za publiku koja, na zadovoljstvo brojnih izlagača, puni Športsku dvoranu Gradski vrt.

Uz nakladnike oduševljenje Festivalom pokazuju vrećicama punim knjiga i sami posjetitelji, a ako je suditi po do sada viđenom, Panonski festival knjige još se jednom pokazao kao pun pogodak za sve ljubitelje knjiga i čitanja, ali i za one koji će to tek postati.

Nove čitatelje sigurno će provući naslov Na istoku ništa novo. Zbirka je to priča navijača NK Osijeka, a autori su kroničari kluba – novinari i podcasteri, navijači i članovi Kohorte. Kroz priče 22 autora možete upoznati povijest kluba, njegove najveće, ali i najteže trenutke. Zbirku u 16:00 sati predstavlja izdavač i urednik publikacije, Tomislav Buljubašić.

Potom nam u 17:00 sati dolazi Otac – on poučava, savjetuje i zanovijeta. Pomiren da ga se ne sluša. Njegova pomirenost je dvostruka: s kćeri koja je spašena, jer je izmještena iz njegove izgubljene Bosne, s vlastitim životom u kojem se pretvorio u tuđina i gosta. Ovo je knjiga o ratu i onome što je nastalo poslije rata. Ovo je knjiga Glorie Lujanović o poraženim očevima koji bi još nešto prenijeli kćerima spašenim u tuđini.

Nakon svoje prve knjige Neboder života, Zoran Salopek nas u 18:00 sati vodi dalje, u promišljanje smisla i svrhe života, i stalno iznova bodri da si postavljamo pitanje: tko sam stvarno ja. Kada spoznamo ljubav, otkriti ćemo i svoju svrhu. U tome će nam pomoći autorov novi naslov Ego, ljubav, istina : kako utišati ego i pronaći vlastitu svrhu.

Tito, povjerljivo i osobno nova je biografija Josipa Broza, a od postojećih se razlikuje time što je napisana pregledno, zabavno, pitko i čitko. Navedeno ne čudi jer joj je autor naš ponajbolji novinar i publicist Boris Rašeta. Autoru će se na pozornici u 19:00 sati pridružiti i svoja promišljanja okupljenima podijeliti Drago Hedl i Jaroslav Pecnik.

Treći dan Festivala završit će uz Miru Gavrana i njegov najnoviji roman Portret duše koji govori o životu sedam žena. Sasvim dovoljno da privuče publiku u dvoranu, no ipak ćemo dodati kako autor koristi različite književne forme kako bi izgradio snažnu fabulu s ranjivim junacima. Koliko su ti junaci ranjivi saznajte u 20:00 sati.

Sve navedene naslove, ali i brojne druge, možete po promotivnim cijenama nabaviti na Panonskom festivalu knjige. Započnite vikend s novim naslovima na svojim policama!


 

 

 


Kontakt:

Srđan Lukačević
PFK PR 
095 900 5185
press@pfk.hr
osa.osijek@gmail.com

 

X