Cart Total Items (0)

Košarica

Panonski festival knjige nastavlja nuditi bogat i zanimljivi program za djecu za mlade koji i drugog dana Festivala obiluje raznovrsnim radionicama, pričaonicama i predstavljanjima knjiga. U goste nam dolazi simpatično i druželjubivo lice TV ekrana koje najavljuje vremenske prilike i neprilike, Zoran Vakula. Njegova serija slikovnica Vremenaste pričeobjašnjavaju meteorološke izraze kako bi djeca bolje razumjela i imala koristi od meteoinformacija.

Napominjemo kako su za pojedine radionice potrebne prijave koje su dostupne na mrežnim stranicama Festivala. Klikom na program za koji ste zainteresirani otvara se sučelje u kojem možete prijaviti pojedinačna sudjelovanja ili grupna, organizirana kao škola ili vrtić.

Za odraslu publiku, program drugog dana Festivala nudi izbor za svakog posjetitelja. Tako je Gajandra neodoljivo zabavan primjer povijesnog surealizma pisan u obliku dugog pisma koje Bajamonti piše supruzi Elizabeti. Iznimna je to satira, romaneskni prvijenac znanstvenika i prevoditelja Srećka Jurišića. Na programu potom slijedi predstavljanje knjige Sociologija hrvatskog društva u kojoj autor propituje najvažnija pitanja i probleme u hrvatskom društvu. Ivan Burić temama pristupa na temelju vjerodostojnih znanstvenih radova čime dospijeva do dragocjenih spoznaja o važnim promjenama koje su tijekom posljednjih desetljeća preobrazile hrvatsko društvo. Naslov knjige Neposlušne, autorice Peternai Andrić i Žužul, ne opisuje samo književne junakinje koje se na različite načine, bilo pregovaranjem, subverzijom ili otvorenom pobunom, bore protiv čvrstih okvira rodnih regulacija, nego i autorice, i sve znanstvenice koje političkim i etičkim čitanjima književnih tekstova donose interpretativne pomake u čvrstim paradigmama uvriježenog akademskog znanja. Jagna Pogačnik u Području bez signala odbacila je zastarjele kritičke alate, proširila perspektive i uvela nove metode kako bi vjernije zabilježila najsnažnije književne glasove kao signale novog književnog doba. Na kraju drugog dana stižu nam i uglazbljene pjesme kao i njihov autor Sanin Kramehmedović, autor i osnivač popularnog dubrovačkog benda Silente.  U Terci na tišinu nalaze se i neuglazbljene pjesme kojima će ovo biti premijerno objavljivanje za Osječku publiku.

Ulaz na festival je besplatan, a radno vrijeme je od 10 do 20 sati u srijedu, četvrtak i nedjelju dok je u petak i subotu od 10 do 21 sat.

 

 


Kontakt:

Srđan Lukačević
PFK PR 
095 900 5185
press@pfk.hr
osa.osijek@gmail.com

 

X